Organizujesz przyjęcie urodzinowe dla swojego dziecka, imprezę rodzinną z okazji ważnego jubileuszu, bankiet, chrzciny komunię, baby shower, konferencję naukową, a może firmową imprezę gwiazdkową? Choć jedną z najważniejszych kwestii w tych przypadkach jest odpowiednia atmosfera, to równie istotny jest poczęstunek. Jaki? To wszystko zależy od charakteru przyjęcia. Jedno jest jednak pewne – bez słodyczy się nie obędzie.
Ukochane ciastka Marii Antoniny nieustannie cieszą się popularnością – wszystko to za sprawą ich migdałowej „skorupki”, której walory smakowe docenili już w XIII wieku mieszkańcy regionów upraw migdałów na terenie Lombardii, Lotaryngii i Kraju Basków.
Ich pyszny sekret tkwi w połączeniu jajek, cukru pudru, mielonych migdałów, do których dodawane są wybrane dodatki np. przyprawy korzenne, czekolada czy bakalie. Jednak najbardziej popularnym rodzajem makaroników są ciasta przełożone kremem – czekoladowym, pistacjowym, truskawkowym, orzechowym, różanym lub jakimkolwiek innym, który się nam akurat zamarzy.
Niestety umiejętnie wykonanie makaroników wymaga równie dużej wprawy, co wykonanie bezy – można powiedzieć, że liczy się tutaj każda minuta, dlatego jeśli np. na przyjęciu z okazji rocznicy ślubu, czy przyjęciu zaręczynowym pragniemy poczęstować gości tymi słynnymi francuskimi (ale też włoskimi) ciasteczkami warto zwrócić się po pomoc do profesjonalistów, którzy dodatkowo zadbają o aspekty wizualne takie jak specjalne dekoracje, czy ornamenty.
Ta propozycja przypadnie do gustu zwłaszcza osobom poszukującym słodkiego poczęstunku np. na urodziny dziecka, baby shower czy jako podziękowanie za obecność gości podczas ważnego wydarzenia. Ulubione postacie z bajek, motywy związane ze sportem, filmami czy grami komputerowymi – dla ciasteczek z masą cukrową nie istnieje słowo „niemożliwe”.
Choć do wykonania ich kruchej „bazy” potrzebna jest jedynie mąka, masło, cukier puder, jajka i proszek do pieczenia, to schody zaczynają się gdy nadchodzi czas na dekorację masa cukrową i lukrem – nie wszyscy są przecież obdarzeni zdolnościami plastycznymi, których nie powstydziłby się sam Vincent van Gogh i zamiast popularnej bohaterki bajek dla dzieci powstaje bliżej nieokreślony impresjonizm.
Na szczęście istnieje rozwiązanie! Jeśli los poskąpił nam talentu cukierniczego zawsze możemy złożyć zamówienie u ekspertów np. z https://www.cukierniareklamowa.pl/, wówczas będziemy mieli pewność, że kruche ciasteczka, których dekoracja w zamyśle miała przedstawiać primabalerinę faktycznie nią jest, a koszulki drużyny piłkarskiej nie wyglądają jakby stoczyły walkę z kolorowym lukrem.
Okres przedświąteczny, to czas kiedy spokojny marsz po polskich chodnikach zamienia się w swoisty maraton. Bieganie po sklepach, szukanie prezentów dla bliskich, sprzątanie i wszelkie inne obowiązki sprawiają, że można dostać lekkiej zadyszki. Nic więc dziwnego, że w takiej sytuacji coraz częściej decydujemy się na świąteczne ciasteczka i pierniki na zamówienie, które są równie pyszne jak te wykonane we własnej kuchni.
Pierniki na zamówienie to także świetne rozwiązanie dla firm, które przed świętami szykują dla swoich Klientów prezenty w podziękowaniu za cały rok współpracy. Ozdobione logo firmy, czy motywem świątecznym pierniki na zamówienie dołączone do świątecznej paczki, zrobią pozytywne wrażenie na każdym kontrahencie i zaprezentują Twoją firmę w dobrym świetle.