Dom i ogród

Ekologia w ogrzewaniu domu

Ekologia w ogrzewaniu domu
Potrzebujesz ok. 2 min. aby przeczytać ten wpis

Ekologiczne i wygodne palenie w piecu

Ekologia to temat szczególnie aktualny podczas zimy, kiedy smog jest największy za sprawą rozpoczętego sezonu grzewczego. Większość ludzi nie zdaje sobie sprawy, że to właśnie oni, już na poziomie swojego gospodarstwa domowego, mogą wpłynąć na poprawę jakości powietrza. Wystarczy zastanowić się, czym palimy w piecu. Czy jest to drzewo i węgiel razem z plastikiem, kartonami, a nawet ubraniami i innymi niepotrzebnymi artykułami gospodarstwa domowego? Bardzo dobrym pomysłem jest zakup kotła najwyższej generacji, który jest opalany ekogroszkiem.  Piec jest bezobsługowy. Mamy więc komfort, ponieważ nie musimy spędzać wiele godzin na paleniu w piecu, a jednocześnie jest to bardzo ekologiczne rozwiązanie. Dzięki szczelnemu i wygodnemu pakowaniu węgla, które jest stosowane w ekogroszku workowanym w naszej kotłowni pozostaje czysto, a wrzucenie tak przygotowanego opału do podajnika trwa tylko chwilę.

Ekogroszek dobrej jakości

Ważne, dla naszego komfortu jest to, aby zakupiony opał był wydajny, co zapewni jedynie jakościowy towar jakim jest ekogroszek Bytom to miasto, gdzie pozyskuje się właśnie taki surowiec. Po zakupie towaru ustawiamy parametry pieca dostosowując je do kaloryczności węgla. Stałe jego kupowanie od jednego sprzedawcy zapobiegnie konieczności ponownego  ustawienia kotła. Dobrze spalony ekogroszek, bez spieków spowoduje, że popielnik będziemy opróżniać jedynie raz na kilka tygodni. Możemy cieszyć się więc wygodą bezobsługowego palenia z równoczesnym poszanowaniem środowiska. Mamy wpływ na powietrze, którym sami oddychamy, a więc i na zdrowie swoje i całej rodziny.

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*