Biznes i usługi

Jaki sprzęt powinien znajdować się w profesjonalnej cukierni?

Jaki sprzęt powinien znajdować się w profesjonalnej cukierni?
Potrzebujesz ok. 2 min. aby przeczytać ten wpis

Aby robić najlepsze desery, trzeba mieć odpowiednie narzędzia. A jeśli chodzi o cukiernie i piekarnie, potrzebujesz ich wiele. Jeśli myślisz o rozpoczęciu działalności w tej dziedzinie, oto sprzęt, który ułatwi Ci życie.

Patelnie i blachy do pieczenia

Będziesz potrzebował wielu różnych patelni do pieczenia i tac do robienia wszelkiego rodzaju deserów. Niektóre przykłady obejmują blachy do ciasteczek i brownies; formy do muffinów dla muffinów i babeczek; patelnie do tart dla ciast; patelnie springform dla serników; i patelnie do chlebów.

Miski do mieszania

Miski do mieszania są używane do wszystkiego, od ubijania śmietany do mieszania ciast razem. Potrzebujesz co najmniej jednego zestawu do każdego przepisu, aby nie musieć ich myć po każdym etapie procesu.

Miarki i łyżki

Miarki są używane do pomiaru suchych składników, takich jak mąka, cukier i kakao w proszku, podczas gdy łyżki pomiarowe są używane do pomiaru mokrych składników, takich jak masło lub ekstrakt waniliowy. Te narzędzia są niezbędne, jeśli chcesz mieć pewność, że Twoje przepisy wyjdą idealnie za każdym razem/

Miksery

Mikser ręczny lub elektryczny mikser stojący przyda się podczas przygotowywania ciasta lub lukru, ponieważ pomagają one rozbić kakao w proszku i masło do uzyskania gładkiej konsystencji. Jeśli nie masz takiego urządzenia, możesz sprawdzić stronę https://gastro-pol.pl/wyposazenie-piekarni-i-cukierni/miesiarki-planetarne, na ktorej znajdziesz odpowiednie miksery planetarne które pomogą Ci przy tworzeniu ciast, ciasteczek i innych deserów. Są również doskonałym narzędziem, jeśli chcesz zrobić bitą śmietanę lub lukier od podstaw.

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*