Specjalistyczne urządzenia do wypieków

Postępująca automatyzacja produkcji nie ominęła też przemysłu spożywczego. Oprócz całych linii produkcyjnych, pozwalających na niemal bezobsługowe przetwórstwo żywności, znajdziemy też rozwiązania mniejsze. Stosuje się je z powodzeniem w większości współczesnych piekarni i cukierni, szczególnie tych większych. Zautomatyzowanie żmudnych i powtarzalnych czynności pozwala znacznie przyśpieszyć produkcję i zminimalizować koszty bez uszczerbku na jakości wypieku.  

Gwarancja powtarzalnej jakości i odciążenie pracownika

Urządzenia takie jak miesiarki spiralne i kątowe, wywrotnice czy komory garownicze znacznie ułatwiają pracę z ciastem. Zastosowanie ich pozwala wypracować powtarzalne, zamknięte w określonych ramach czasowych wewnętrze procedury. Lżejsza i bardziej precyzyjna praca przekłada się bezpośrednio na wydajność i wyniki finansowe. Oszczędzamy bowiem czas i minimalizujemy koszty błędów ludzkich, a jednocześnie zachowujemy wysoką jakość produktu. Same urządzenia są też zaskakująco ciche i banalnie łatwe w czyszczeniu. 

Ułatwienie drobiazgowej produkcji

Jeśli wypiekamy dużo różnych bułek, drożdżówek czy rogalików, możemy sporo zaoszczędzić na inwestycji we wszelaki dzielarki, wałkownice czy zaokrąglarki. Poprzez błyskawiczne i precyzyjne porcjowanie pozwolą przerobić w krótkim czasie ogromną ilość ciasta. Na stronach przedsiębiorstw specjalizujących się w tego typu rozwiązaniach, takich jak https://ibis.net.pl/oferta/rogalikarki/ znajdziemy też urządzenia pozwalające automatycznie wałkować i zwijać kęsy ciasta w  rogaliki, bagietki czy paluchy drożdżowe. Zastosowanie ich wraz ze wspomnianymi powyżej maszynami pozwoli maksymalnie zoptymalizować proces produkcyjny, zapewni też powtarzalność na poziomie nieosiągalnym innymi metodami.

Zostaw Odpowiedź

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

2 × 5 =